Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ با تمام چالش‌ها بر سر مجازی یا حضوری بودن آموزش‌ها آغازشد و ۲۹ روز از مهرماه گذشته امّا والدین برخی از دانش آموزان از نبود کتب درسی گلایه مند هستند. در صورتی که با گذشت ۲۹ روز از مهرماه این انتظار وجود دارد که کتب درسی در اختیار همه دانش آموزان قرار بگیرد ولی هنوز دانش آموزانی هستند که یا کتاب ندارند و یا کتاب‌ها را ناقص دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این خصوص سهراب مقدمی معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه چند سالی است که پروسه توزیع کتاب از طریق سامانه فروش و توزیع کتب درسی به صورت متمرکز کشوری انجام می‌شود، توضیح داد: روال کار بر این است که دانش آموزانی که در مدارس ثبت نام می‌کنند زمانی که برای ثبت سفارش کتب درسی که معمولا فروردین ماه است اعلام می‌شود در سامانه سفارش خود را ثبت ‌کنند لذا فرصتی که استان برای این موضوع دارد را طبق بخشنامه اعلام می‌کنیم و از دانش آموزان می‌خواهیم در این بازده زمانی سریعتر ثبت سفارش را انجام دهند و بعضا هم اولیاء و دانش آموزان به موقع اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: لازمه ثبت سفارش در سامانه ثبت نام قطعی و نهایی شده دانش آموز در مدرسه است لذا در خصوص میان پایه‌ها مشکلی نداریم امّا در ورودی‌های هر مقطع همچون هفتم پایه اوّل متوسطه، دهم پایه دوم متوسطه و فنی حرفه‌ای و کاردانش هم در پایه دهم به دلیل اینکه برخی از دانش آموزان و اولیاء ثبت نام را تأخیر می‌اندازند و همین امر منجر به تراکم و فشار در ثبت نام‌ها و در نتیجه آن ایجاد اختلال در سامانه می‌شود و نمی‌توانند به موقع ثبت سفارش کنند حتی امسال مواردی داشتیم که در مهر ماه ثبت شده‌اند.

مقدمی افزود یک از مشکلات ما بحث مجوز ثبت نام برای دانش آموزان اتباع بود که امسال به تأخیر افتاد لذا ثبت سفارش کتب درسی این دسته از دانش آموزان هم با تأخیر انجام شد.

وی با تأکید بر اینکه لازمه چاپ و توزیع کتاب این است که آمار دقیقی در سامانه ثبت سفارشات باشد و توسط مرکز پژوهش و برنامه ریزی انجام شود گفت: توزیع کتاب برای دانش آموزانی که با تأخیر ثبت نام کردند هم در بحث ارسال به استان و هم  از نظر تأمین کتاب خلل  ایجاد می‌کند.

مقدمی در خصوص آن دسته از دانش آموزانی که به موقع ثبت نام کردند امّا تا امروز کتاب دریافت نکردند، تصریح کرد: با بررسی این موارد متوجه شدیم در همان مدرسه و کلاسی که دانش آموز به موقع ثبت سفارش کرده ولی کتاب دریافت نکرده دانش آموزی وجود دارد که مهرماه ثبت نام داشته و کتب درسی اش به استان ارسال شده و این مشکلی بود که به وزارتخانه انتقال دادیم که سامانه امکان تفکیک دانش آموزان را بر اساس زمان ثبت نام ندارد و صدور حواله به صورت رندومی انجام می‌شود لذا ممکن است دانش آموزی در تیر ثبت سفارش کرده ولی کتاب دریافت نکرده و برخلاف آن دانش آموزی که مهرماه این کار را انجام داده کتاب اش را دریافت کرده باشد البته این قول را دادند که این مشکل برای سال‌های آینده مرتفع شود.

وی خاطرنشان کرد: با وجود حدودا ۲۷۴هزار دانش آموز کسری کتاب ما در حوزه ابتدایی با توزیع کتاب برای ۱۵۰ هزار دانش آموز ابتدایی به زیر صد نفر می‌رسد در متوسطه اول و دوم هم به همین صورت است و فقط در خصوص رشته فنی حرفه‌ای و کاردانش مشکلات ما حادتر است.

مقدمی مشکلات دانش آموزان رشته فنی حرفه‌ای و کاردانش برای دریافت کتب درسی را مورد توجه قرار داد و متذکر شد: این مشکل هم به دلیل وجود اشکالات در سامانه سیدا است و دانش آموزانی داریم که هنوز نتوانستند در سامانه سیدا ثبت نام خود را قطعی کنند و چون اطلاعات سامانه ثبت سفارش کتب از سیدا گرفته می‌شود پس به تبع مشکلاتی ایجاد می‌شود.

معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش عنوان کرد: در یک جمعیت آماری ۱۵۰ هزار نفری دانش آموزان ابتدایی و نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم کسری کتاب ما به زیر نفر می‌رسد که آمار زیادی نیست علی رغم این ما در تلاشیم که هیچ دانش آموزی بدون کتاب باقی نماند چرا که وظیفه ماست که کتاب‌ها را سریع بدست دانش آموزان برسانیم.

مقدمی در ادامه افزود: این اختلالی که به وجود آمده در برخی موارد کوتاهی اولیاء و دانش آموزان برای ثبت نام بوده و در برخی موارد اشکالات سامانه ثبت سفارش بوده که امکان تفکیک ندارد و امیدواریم برای سال‌های آینده این مشکلات را نداشته باشیم و ما هم به عنوان خدمتگزار این دانش آموزان تمام سعی و تلاش خودمان را انجام می‌دهیم که هر چه سریع تر کتاب به دست آنها برسد.

وی تصریح کرد: امروز تعدادی از کتاب‌ها به استان می‌رسد لذا در متوسطه اول و ابتدایی سعی خواهیم کرد که با شروع هفته آتی دانش آموزی بدون کتاب نباشد.

معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش در پایان یادآورشد: توزیع کتاب در رشته فنی و حرفه‌ای و کار دانش مشکل کشوری است علی رغم این وظیفه استان است که پیگیری کند و ما هم تمام سعی خودمان را برای رفع مشکل خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش توزیع کتاب درسی دانش آموزان دانش آموزانی برنامه ریزی توزیع کتاب سامانه ثبت دانش آموزی ثبت سفارش حرفه ای کتب درسی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۳۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم

مدیرکل هواشناسی استان یزد گفت: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت مشابه سال گذشته شرایط خوبی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، رضا برهانی پیش از ظهر امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، با اشاره به اینکه میانگین بارش سال در استان یزد ۸۶ میلی متر است و یزد کم بارش ترین استان در کشور است.

وی ادامه داد: پاییز سال ۱۴۰۲ یکی از کم بارش‌ترین فصل‌های پاییز در استان یزد بود و حدود ۱۰ میلی متر میانگین بارشی ثبت شد و شاهد گسترش خشک سالی شدید در ۱۰۰ درصد مساحت استان اتفاق افتاد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود تا دو درجه افزایش میانگین دما خواهیم داشت ادامه داد: خوشبختانه از فصل زمستان سامانه های بارشی وارد استان شد که تا حد زیادی از گرمای زود هنگام هوا در یزد کاست.

برهانی افزود: در پایان فصل زمستان شرایط بارشی سال آبی استان به شرایط نرمال خود رسید و شرایط هوایی در اسفند ماه امسال کم سابقه بود و از نظر افزایش میزان بارش‌ها، نزدیک به ۴۰ میلی متر بارندگی در سطح استان یزد ثبت شد و اولین اسفندی بود که میانگین دما از نرمال خود در یزد سردتر شد و دو سامانه بارشی موثری در اسفند میانگین بارش را به ۲۴ میلی متر رساند.

وی با اشاره به اینکه در فرودین ماه شاهد ادامه بارش‌ها بودیم و میانگین بارش‌ها به ۲۲ میلی متر رسید ادامه داد: این سامانه در هفته اول اردیبهشت قوی بود و میزان بارش در یزد میانگین بارش را در استان به ۲۶ میلی متر رساند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد افزود: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت سال گذشته شرایط خوبی شده است.

برهانی بیان کرد: هرچند بارش‌های فرا نرمال را شاهد هستیم و اثرات خشکسالی های فصل پاییز تا حد قابل توجهی کاسته شده است گفت: باید توجه کرد که خشکسالی برای امر کشاورزی و منابع آبی به این سرعت با این بارش‌ها قابل جبران نیست و اثرات آن همچنان بر کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود و پابرجاست.

وی ادلمه داد: در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه فعال هواشناسی در استان داریم تا پوشش کاملی از تمام پدیده‌های استان داشته باشیم، هرچند با توجه به تغییر اقلیم و اتفاقات گوناگون سامانه‌ای بعضاً از دید هواشناسی خارج است، اما با ارتقا کمیت و کیفیت نقاط ضعف احتمالی را پوشش خواهیم داد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد گفت: هواشناسی نمی‌تواند پیش بینی صد درصدی داشته باشد، پیش‌بینی‌ها همراه با خطا است و خطا و خطر را برای مخاطبان پیش‌بینی می‌کند تلاش این است که برداشت درست و دقیق صورت بگیرد.

برهانی ادامه داد: در تمام ساعات شبانه روزداده های هواشناسی ارائه می‌شود، همچنین گرد و خاک، احتمال سرمازدگی کشاورزی، سیل در بارش‌های فصل گذر پاییز و بهار از موارد خطرسازی هستند که برای مردم پیش‌بینی آن‌ها صورت می‌گیرد.

وی از آماده باش نیروهای هواشناسی در شرایط اضطرار خبر داد و گفت: در طول سامانه‌های بارشی با هشدار زرد و نارنجی نیروهای هواشناسی بسیج هستند و لحظه به لحظه گزارشات را برداشت و ثبت می‌کنند و با ارسال اطلاعات و داده‌ها به تمام مراکز از دامنه خسارات به مردم می‌کاهند.

کد خبر 749434

دیگر خبرها

  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • انتظار ۹ ساله ساکنان مسکن ویژه تهرانسر برای صدور سند مالکیت
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • ماز مارکت؛ بهترین سایت برای خرید کتاب کمک درسی
  • سفری به دنیای توپولوژی
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • پاسخ بامزه یک دانش‌آموز به تمرین کتاب درسی
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟